Πάμε Λονδίνο!

26/8/12
Για να δούμε το παρακάτω σπιτάκι που βρίσκεται στο Λονδίνο. Έχει αρκετές εντυπωσιακές "μεριές" και προσωπικά μερικές μου φαίνονται πολύ "μπουκωμένες" και άλλες πολύ άδειες.. Όπως και να έχει, έχει κάτι να δείξει. Δεν είναι άλλο ένα κλασσικό σπίτι. Η ταπετσαρία πχ η παρακάτω, είναι ένα απότα στοιχεία που δε με ξετρελαίνουν. Οι ιδιοκτήτες πάντως φρόντισαν και έβαλα φωτογραφίες σε κάποια από τα "καδράκια" που είναι σχεδιασμένα και της έδωσαν ένα άλλο ύφος!


Ανοιχτά ράφια στην κουζίνα

19/8/12
Ή μήπως απλά ράφια στην κουζίνα? (αυτή η μετάφραση από τα αγγλικά - βλέπε open shelves -θα μας φάει! Αλλά λογικό, όταν διαβάζεις τόσα posts στα αγγλικά, μετά σου εντυπώνεται ;) ) Τέσπα..  ας δούμε κουζίνες με ράφια λοιπόν, τα οποία μου αρέσουν πολύ αλλά πρακτικά δεν τα λέω.. αυτή η σκόνη που τρυπώνει παντού νομίζω θα μας κάνει τη ζωή λίγο πιο δύσκολη αν έχουμε μερικά ραφάκια και ένα σωρό βάζα και βαζάκια πάνω.. παρόλαυτα μ'αρέσουν και αν είχα χώρο στην κουζίνα μου ίσως έκανα 1-2... τόσα χρειάζονται ξεσκόνισμα μέσα στο σπίτι ας είναι μερικά ακόμη.. Τι λέτε?? ;)


Σπίτι στο Surrey (στο UK)

18/8/12
Βρήκα τυχαία αυτό το site www.1st-option.com όπου στυλίστες-φωτογράφοι αναρτούν τη δουλειά τους και εντυπωσιάστηκα! Αφού πέρασα άπειρες ώρες χαζεύοντας φωτογραφίες σας παραθέτω ένα από τα σπιτάκια που βρήκα αρκετά ενδιαφέρον. Αν και δεν είμαι φαν του κλασσικού τζακιού, το όλο καθιστικό μου αρέσει. Και οι δερμάτινοι λευκοί καναπέδες, και οι μοντέρνοι πίνακες και το χαλί!


Chevron, ζικ-ζακ (ή πώς το λένε τελικά??)

12/8/12
Εκτός απο΄την ..ψύχωση που έχω με τις ρίγες, μου αρέσουν και το ζικ-ζακ pattern, που στα αγγλικά το λένε chevron αλλά στα ελληνικά δεν έχω βρει πώς ακριβώς μεταφράζεται (καμιά ιδέα??) Αυτό το ζικ-ζακ-ωτό λοιπόν, είναι τέλειο σε καρέκλες, χαλιά, πολυθρόνες, δίσκους, τοίχους και σε πολλά πολλά άλλα (εντάξει, είπαμε, όχι παντού αλλά οπουδήποτε :) ) Για να το φτιάξετε μόνοι σας, να οριοθετήσετε δηλαδή το πλαίσιο που θα βάζετε, δεν είναι εύκολο, δεν είναι όπως οι ρίγες, αλλά μπορείτε να βρείτε υφάσματα-χαρτιά με αυτό το σχέδιο και να καλύψετε ό,τι σας αρέσει! Πάρτε ιδέες.


Χρωμοσυνθέσεις : Γκρι - λευκό - πράσινο

11/8/12
Ή αλλιώς, τι να βάλω σε ένα γκρι δωμάτιο για να μην είναι τόσο μουντό ;) Το γκρι εξάλλου, είναι πολύ της μόδας τελευταία ως επιλογή για βάψιμο τοίχων, είτε είναι σκούρο είτε ανοιχτό. Για να μην .. "πιάνεται" όμως η ψυχή σας όταν μπαίνετε σε ένα δωμάτιο βαμμένο γκρι, χρειάζεται αρκετές δόσεις λευκού και κάποιο άλλο χρώμα.. μια επιλογή είναι το πράσινο. Για πάρτε μερικές ιδέες από τις παρακάτω φωτό για να καταλάβετε για τι πράσινο ομιλώ ;)


Καλοκαιρινή ραστώνη

8/8/12
Η θερμοκρασία φτάνει στο peak της καθημερινά, (αυτός ο καύσωνας δεν έχει τελειώμο!) αλλά είναι  Αύγουστος ακόμη και το μόνο που θέλουμε είναι να ράζουμε όλη μέρα στην παραλία :) Η φωτό είναι από καφετέρια στη Γλυφάδα της Κέρκυρας και νομίζω είναι ό,τι ονειρευόμαστε για τον κήπο μας (αν έχουμε) στο εξοχικό μας (αν έχουμε..) αν δεν έχουμε τίποτα από τα δυο, καλή ώρα, μπορούμε να βρούμε τέτοιες γωνίες στα πραθαλάσσια μέρη της Ελλάδας, και είναι μπόλικα.. Οπότε βουρ για παραλία!


Copyright 2012 Miss Marple decorates!